perjantai 13. helmikuuta 2015

Kalloja ja rankoja

Rory röntgattiin ja ultrattiin eilen. Kuvassa oli kauniissa asetelmassa kuusi kalloa ja kuusi rankaa. Kun Magdan pentuetta kuvattiin, näytti siltä, että kuvassa olisi viisi rankaa, mutta kalloja löytyi vain neljä. Syy siihen selvisi sektiossa, sillä yhdellä pennulla oli vain puolikas kallo. Kännykällä en saanut koko kuvaa kunnolla näkyviin, joten se on tässä kahdessa osassa.RTG Joski Rissanen
RTG Joski Rissanen


Samalla pennut ultrattiin supertarkasti yksitellen (tämä johtuu Magdan pentueesta). Kaikilla palleroilla näkyi sydämessä neljä lohkoa, rakossa virtsaa ja osalta erottuivat jopa napa- ja maksavaltimoiden verenkierto. Suolisto oli kaikilla vatsapeitteiden sisäpuolella. Kovasti olivat liikkuvaisia ja yksi aukoi suutaan näytöllä. Roryn paino oli nyt 20.4 kg, kun se samalla vaa'alla oli lonkkakuvien yhteydessä 13.9 kg. Tunnutuksen ja astutuksen jälkeen paino oli meiltä lähtiessä n. 15 kg.

Rory on edelleen pirteä. Välillä käydään hissukseen kävelemässä viisi kilometriä metsäpoluilla, mutta niinä päivinä kun muut käyvät juoksemassa, Rory lenkkeilee vähemmän. Ruokahalu on aamuisin parempi, iltaa kohden ilmeisesti närästys lisääntyy, eikä ruoka oikein maistu. Nyt Rory saa useammassa erässä ruokana Royal Caninin Starteria ja lisäksi Maukkaan uusia täysravintopötköjä (mukana jauhettua luuta), jonkin verran raakaa lihaa ja lampaan rasvaa. Pentu Nutrolin on myös aloitettu.

Tyttöjen juttuja
Magda leikittää Rorya hyvin varoen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti