C-PENTUE 2015


16.2.205 SYNTYI 4 + 2 PENTUA


RORY A/A, 0/0, olkanivelet puhtaat, geneettisesti CEA-vapaa
BRYN B/B, 0/0, olkanivelet puhtaat, selkä terve, CEA-kantaja


Rorylla on oma sivunsa täällä  (blogissa tunnitseen alla lisää) ja Brynillä Lindan blogissa


Pentueen vanhemmat ovat ensisijaisesti paimennuskäytössä. Molemmat työskentelevät tahollaan pienellä lammastilalla sekä käyvät auttamassa myös muilla tiloilla. Rory ja Bryn ovat ääni- ja alustavarmoja, avoimia sekä yhteistyökykyisiä koiria, joilta ei moottori lopu kesken. Etenkin Rorylla on erittäin suuri saalisvietti.


Tätä pentuetta suunnitellessa tavoitteena/toiveena on paimenkoira, joka sopisi vähemmänkin kokeneelle kouluttajalle. Pennuissa pitäisi olla paimennukseen tarvittavia palikoita ja riittävästi koulutettavuutta. Molemmat vanhemmat haluavat kuitenkin jossain määrin kontrolloida paimennettavia eläimiä, joten pennut eivät välttämättä ole ihan helppoja täysin kokemattomissa käsissä. Kummassakaan vanhemmassa ei ole paljoa silmää, mutta molemmat saavat sen kytkettyä päälle. Näiden pentujen pitäisi oikealla ohjauksella toimia myös tiloilla.
.
Vaikka molemmat koirat ovan Walesin tuonteja, olen nähnyt niiden sukulaisia luonnossa. Roryn vanhemmat ovat John Bowenin omia koiria. Ne työskentelevät tilakoirina, mutta niillä on myös kisattu. Isä Kitin näin radalla (syy, miksi halusin Roryn paimentavaan kotiin) ja emä Jet oli kisaturistina mukana, Brynin emän Pennyn olen nähnyt Angien luona ja isä Sweepin luona vierailimme 2013.  Brynin emänemän Megin näin World Trial radalla 2011. Brynin taustoista löytyy lisää Kinloch-kennelin sivuilta.

Rory ja Peppi kuva: Ninka Reittu-Kuurila

Roryn vanhemmat Jet ja Kit 2013
Bryn kuva: Linda Pihl
Brynin isä Sweep ja Leena
Kinloch-kennelin maisemia. Kuva Leena Jussila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti